• Verzendkosten boven de 45,- GRATIS
  • di-wo-do-vr voor 15.00 besteld zelfde dag verzonden
  • 90% op voorraad
  • Zonder verzendkosten op te halen in onze winkel di t/m za

Ballonnen

Ballonnen:

Op deze pagina in alle subcategorieen vind u meer dan 170 verschillende kleuren soorten en aantallen latexballonnen.

Al de ballonnen op deze pagina zijn gemaakt van latex en dus 100% Afbreekbaar en geschikt voor heliumvulling.

Er is veel misverstand over metalic en parelmoer ballonnen deze 2 termen zijn het zelfde en geven de extra glans op deze ballonnen aan. 

Steeds vaker moeten de verantwoordelijk ondernemende ballonleveranciers van ons land zich verdedigen tegen de negatieve publiciteit vooral rondom ballon oplatingen die helaas gebaseerd zijn op een aantal misvattingen. 

1: ballonen zijn niet van plastic

Er bestaan twee soorten ballonnen: Latex en folie. Latex ballonen wat u op deze pagina vind zijn 100% biologisch afbreekbaar. Ze worden gemaakt van het sap van rubberbomen en een Latex ballon doet er ongeveer even lang over om af te breken als een Eikenblad.

2: Latex ballonen doden geen dieren

Hoewel het tegendeel op grote schaal beweerd wordt in de kranten en media, zijn het feitelijke bewijzen die ontbreken. Het feit is, zelfs na vier jaar, hebben onderzoekers geen ​​enkele studie kunnen vinden die de bewering dat latex ballonnen dodelijk zouden zijn, kan ondersteunen.

Dieren stikken of sterven niet door het opeten van een latex ballon. Twee studies, uitgevoerd door de Universiteit van Miami, ontkrachten beweringen van overlijden als gevolg doorslikken van een ballon. 
In deze studies werden zeeschildpadden doelbewust stukken van latex ballonnen gevoerd. In alle gevallen werd de opgegeten latex ook weer ontlast door de schildpadden. Geen van de schildpadden stikte in de ballonnen. 

Voor meer info omtrent ballonnen en het milieu: www.ballooncreations.nl
                                                                      www.degroeneballon.org